Casus: VDL MPC (Grootbedrijf, maakindustrie)

De casus

Welke mogelijkheden zijn er om al onze food & beverage (F&B) faciliteiten te innoveren, passend bij de wensen van de medewerkers, de vaste pauzetijden en ons budget?

Het onderzoek

Diepte-interviews met stakeholders. Analyse van kosten (personeel, voorraad, investeringen, onderhoud afschrijvingen) en opbrengsten (kantine, vendingmachines).

Enquêteonderzoek naar de wensen en bestedingen van het personeel voor F&B faciliteiten. Extern onderzoek naar alternatieve F&B opties, voorwaarden en kosten. 

Fiscale wet- en regelgeving aangaande subsidies en vergoedingen zijn onderzocht.

Langs een keuzemodel zijn de oplossingen gekwalificeerd geselecteerd.

De oplossing

De wensen van de stakeholders zijn bij elkaar gekomen in nieuwe F&B faciliteiten. Er kwamen meer en gezondere keuzemogelijkheden.

Door invoering van aangedragen besparingsmogelijkheden is de F&B minder kostenintensief en haalt men meer rendement (verhoogde afname nog buiten beschouwing gelaten).

Gesignaleerde risico’s zijn ondervangen.  

Terug naar alle casussen