De casus
Welke mogelijkheden zijn er om al onze food & beverage (F&B) faciliteiten te innoveren, passend bij de wensen van de medewerkers, de vaste pauzetijden en ons budget?
Het onderzoek
Diepte-interviews met stakeholders. Analyse van kosten (personeel, voorraad, investeringen, onderhoud afschrijvingen) en opbrengsten (kantine, vendingmachines).
Enquêteonderzoek naar de wensen en bestedingen van het personeel voor F&B faciliteiten. Extern onderzoek naar alternatieve F&B opties, voorwaarden en kosten.
Fiscale wet- en regelgeving aangaande subsidies en vergoedingen zijn onderzocht.
Langs een keuzemodel zijn de oplossingen gekwalificeerd geselecteerd.
De oplossing
De wensen van de stakeholders zijn bij elkaar gekomen in nieuwe F&B faciliteiten. Er kwamen meer en gezondere keuzemogelijkheden.
Door invoering van aangedragen besparingsmogelijkheden is de F&B minder kostenintensief en haalt men meer rendement (verhoogde afname nog buiten beschouwing gelaten).
Gesignaleerde risico’s zijn ondervangen.
